tag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post5345237362452483845..comments2024-03-26T18:25:45.606-07:00Comments on My man's kitchen...: Tort kajmakowyAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-32885585833421123952014-04-13T01:09:50.268-07:002014-04-13T01:09:50.268-07:00Tort przepyszny, wilgotny, esencjonalny i słodki, ...Tort przepyszny, wilgotny, esencjonalny i słodki, taki na poprawę nastroju :) ja jedynie zrezygnowałam z dodania cukru do ponczu, a i tak tort wyszedł mocno słodki.<br />MartaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-2580434210968810072014-03-25T02:17:38.272-07:002014-03-25T02:17:38.272-07:00Dziękuję.
Używałem takich na 0,5l mleka.
Pozdrawi...Dziękuję.<br />Używałem takich na 0,5l mleka. <br />Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-70234785058319700522014-03-24T06:44:08.335-07:002014-03-24T06:44:08.335-07:00Absolutnie zjawiskowy :) Jestem na Twoim blogu po ...Absolutnie zjawiskowy :) Jestem na Twoim blogu po raz pierwszy, a już mi się tu podoba ;) Mampytanko - te 3 budynie to na 0,5 czy 3/4 litra mleka? Chodzi o opakowanie. <br />Pozdrawiam, Aniaania29247https://www.blogger.com/profile/14403212588548310770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-52901449366547485042014-01-29T05:23:45.495-08:002014-01-29T05:23:45.495-08:00Tak, powinno wystarczyć kremu na obsmarowanie bokó...Tak, powinno wystarczyć kremu na obsmarowanie boków bez szprycowania. ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-17973027854885762592014-01-29T05:19:58.408-08:002014-01-29T05:19:58.408-08:00w pt robie tort na rocznice slubu rodzicow, wcześn...w pt robie tort na rocznice slubu rodzicow, wcześniej już pytałam o (pominiecie karmelu) a teraz mam pytanko czy tej masy starczy na obklejenie całego tortu wlacznie z przelozeniem? bo ja nie mam maszyny do takich cudnych kleksikow tylko noz do rozprowadzenia:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-46852878491923350442014-01-23T08:01:42.451-08:002014-01-23T08:01:42.451-08:00Zdjęcia są cudowne! Masz talent:)Zdjęcia są cudowne! Masz talent:)Miluhttp://makeittasty.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-69768520985893114612014-01-20T17:15:04.562-08:002014-01-20T17:15:04.562-08:00Najlepiej jakiś kwaśny. Może czarna porzeczka?Najlepiej jakiś kwaśny. Może czarna porzeczka?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-4875032989196831792014-01-20T11:58:45.392-08:002014-01-20T11:58:45.392-08:00planuje upiec ten tort na swoja 18 ale chciałbym p...planuje upiec ten tort na swoja 18 ale chciałbym przełożyć go również jakimś dżemem- jaki smak według Ciebie bedzie pasował? :)<br />MartaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-30043977010371254172014-01-18T10:59:42.952-08:002014-01-18T10:59:42.952-08:00Lubię zaglądać naTwojego bloga :) Od jakiegoś czas...Lubię zaglądać naTwojego bloga :) Od jakiegoś czasu się tylko zastanawiam jak Ty to robisz, że wpisy są codziennie? I kto je te wszystkie słodkości? ;)Gotuj z Kasiąhttp://gotujzkasia.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-72719255029601564162014-01-18T04:02:11.687-08:002014-01-18T04:02:11.687-08:00Ja zawsze nożem robię płytkie nacięcia na około ci...Ja zawsze nożem robię płytkie nacięcia na około ciasta, a później po nich jadę. Mi zajęło trochę czasu opanowanie krojenia blatów, a i tak nie zawsze się udaje.<br />Gdzieś widziałem takie specjalne obręcze z otworami przez które wkłada się nóż - tak to wygląda http://image.ceneo.pl/data/products/14214357/i-fackelmann-obrecz-do-warstwowego-ciecia-ciasta-noz-lopatka-2411.jpg.<br /><br />Karmel można pominąć jak najbardziej. Krem wyjdzie wtedy jaśniejszy.<br />A może w takim wypadku podmienić zwykły cukier na brązowy? On jest z melasą więc sam w sobie ma karmelowy posmak.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-82125953085078030592014-01-18T03:53:44.343-08:002014-01-18T03:53:44.343-08:00Mateusz, jak przekroić ciasto na 3 blaty? Mnie led...Mateusz, jak przekroić ciasto na 3 blaty? Mnie ledwo wychodzą w miarę równe gdy kroje na dwa a co dopiero jak ma być ich więcej? Masz jakaś technikę:)???<br /><br />Po drugie czy z masy da rade pominąć karmel, nie mam czasu na niego i boje się ze nie wypali... sam smak kajmaku może wystarczy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-25042461861723164772014-01-17T12:11:37.231-08:002014-01-17T12:11:37.231-08:00Zabieram w całości ;)Zabieram w całości ;)Adahttp://oryginalnysmak.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-1074346934915818712014-01-17T11:18:39.163-08:002014-01-17T11:18:39.163-08:00Super, że ktoś próbuje razem ze mną. :)
Też mam n...Super, że ktoś próbuje razem ze mną. :)<br /><br />Też mam nadzieję, że to tylko takie chwilowe, choć jak dobrze pójdzie będę miał dziś 3 nowe przepisy więc jeszcze na kilka dni wystarczy. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-3860874840586546692014-01-17T11:02:30.472-08:002014-01-17T11:02:30.472-08:00Cudowny! Cudowny! Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-77528391406927503822014-01-17T10:48:09.661-08:002014-01-17T10:48:09.661-08:00Liczę ze tylko chwilowa przerwa bo codziennie wcho...Liczę ze tylko chwilowa przerwa bo codziennie wchodzę po kilka razy w oczekiwaniu na nowy przepis :)<br />Kilka przepisów wypróbowałam a do jednego nawet robota kuchennego specjalnie kupiłam :)Aniahttp://cupial.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-64189297033896439452014-01-17T09:36:12.734-08:002014-01-17T09:36:12.734-08:00Dziękuję, ale chyba nastąpi mała przerwa w nadawan...Dziękuję, ale chyba nastąpi mała przerwa w nadawaniu, że tak powiem. Przepisy nie będą codziennie, a co kilka dni. Niestety ale wyrobię. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-65675056521017552182014-01-17T09:33:55.627-08:002014-01-17T09:33:55.627-08:00Przepięknie wygląda: ) Niewątpliwie masz talent do...Przepięknie wygląda: ) Niewątpliwie masz talent do wypieków; )Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-74695823495129501932014-01-17T08:51:56.605-08:002014-01-17T08:51:56.605-08:00Sam wygląd tego tortu sprawia, że dostaję ślinotok...Sam wygląd tego tortu sprawia, że dostaję ślinotoku, a co by było po spróbowaniu nawet boję się myśleć... :DkuchcikOlahttps://www.blogger.com/profile/13280045879701511118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-67209477248542983612014-01-17T07:42:49.026-08:002014-01-17T07:42:49.026-08:00Kajma ... kajma ... kajmakowy ! Uwielbiam wszystko...Kajma ... kajma ... kajmakowy ! Uwielbiam wszystko co kajmakowe :)Nataliehttps://www.blogger.com/profile/05571175972449090054noreply@blogger.com