tag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post8484314798034697798..comments2024-03-26T18:25:45.606-07:00Comments on My man's kitchen...: Czekoladowe ślimaczki z pomarańczowym budyniemAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-38114964218488676142014-02-13T08:47:42.710-08:002014-02-13T08:47:42.710-08:00Kurcze, muszę zrobić je jeszcze raz skoro mówicie,...Kurcze, muszę zrobić je jeszcze raz skoro mówicie, że ciast wychodzi twardawe... No, a ilość cukru to już chyba kwestia gustu. :)<br />Cieszę się, że smakowało!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-78428658194162284842014-02-13T08:01:09.676-08:002014-02-13T08:01:09.676-08:00Zrobiłam, pychotka! W prawdzie nie miałam pomarańc...Zrobiłam, pychotka! W prawdzie nie miałam pomarańczy ale smak i tak wyszedł bardzo intensywny a do tego ciekawy. Dla mnie znów wyszło ciut mało słodkie i zrobiłam śmietanę ale z cukrem:):):) Faktycznie maki chyba troszkę za dużo bo mi w sumie tez było przy twarde i słabo rosło...<br />Ale ogólnie Mateusz dzięki za przepisy i inspiracje, zawsze wychodzą rewelacyjne!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-77434538883852283472014-02-01T03:21:00.415-08:002014-02-01T03:21:00.415-08:00W końcu zapomniałam napisać ;) Wyszły pyszne :) Ch...W końcu zapomniałam napisać ;) Wyszły pyszne :) Chętnie zrobię jeszcze raz jednak następnym razem dodam 400 g mąki bo ciasto było dla mnie za twarde. Podałam je z polewa kawowa i tak jak sugerujesz z kwaśną śmietaną. Pasowała idealnie. Polecam przepis :) http://mientablog.com/wp-content/uploads/2014/02/DSC_1070.jpgMientahttp://www.mientablog.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-18904551327634287272014-01-28T12:48:42.044-08:002014-01-28T12:48:42.044-08:00Nie wyobrażam sobie tygodnia bez domowych drożdżów...Nie wyobrażam sobie tygodnia bez domowych drożdżówek. Tymi jestem zauroczona. Robiłam wielokrotnie czekoladowe i z budyniem ale nigdy nie wpadłam na pomysł przyrządzenie pomarańczowego budyniu. Mam słabość do pomarańczowych wypieków więc nie będę czekać zbyt długo i jutro wypróbuję przepis :) Dam znać jak wyszło:)Mientahttp://www.mientablog.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-68483411837685620732014-01-28T00:14:00.230-08:002014-01-28T00:14:00.230-08:00dziekujędziekujęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-89530792053211782132014-01-28T00:03:55.620-08:002014-01-28T00:03:55.620-08:00Do zimnego bo nie pozostawia się ich do ponownego ...Do zimnego bo nie pozostawia się ich do ponownego wyrośnięcia. W trakcie nagrzewania piekarnika bardzo szybko rosną.<br />Co do długości pieczenia to ok. 25 minut od osiągnięcia 180 stopni. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-73678676249984946402014-01-27T23:00:47.476-08:002014-01-27T23:00:47.476-08:00Witam.Pierwszy raz się spotykam żeby ciasto drożdż...Witam.Pierwszy raz się spotykam żeby ciasto drożdżowe wstawiać do zimnego piekarnika w związku z tym pytanie czy pieczemy 25 min od momentu włożenia do piekarnika czy od momentu osiągnięcia temp.180st.C. Pozdrawiam AniaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-20897337558579153792014-01-27T09:19:48.492-08:002014-01-27T09:19:48.492-08:00Na pewno smakują nieziemsko! Na pewno smakują nieziemsko! Asiahttps://www.blogger.com/profile/13796432504019838670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-74841349095884960342014-01-27T06:46:35.561-08:002014-01-27T06:46:35.561-08:00Świetny pomysł z tym budyniem :)Świetny pomysł z tym budyniem :)Wypieki Beatyhttp://wypiekibeaty.com.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-30328088914410620242014-01-27T06:15:21.170-08:002014-01-27T06:15:21.170-08:00Budyń<3Budyń<3Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-29435937372300050502014-01-27T05:30:04.152-08:002014-01-27T05:30:04.152-08:00Nie używałem nigdy suszonych drożdży więc się nie ...Nie używałem nigdy suszonych drożdży więc się nie wypowiem. Jedyne co kiedyś obiło mi się o uszy to, to że świeżych zawsze powinno używać się 2 razy tyle co tych instant. Tak więc z 15g? Ale nie jestem pewien niestety...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-85482287472428748412014-01-27T03:39:28.617-08:002014-01-27T03:39:28.617-08:00a ile drożdży suszonym dać zamiast świeżych? czy l...a ile drożdży suszonym dać zamiast świeżych? czy lepiej nie ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-37453142466103881112014-01-27T01:18:15.522-08:002014-01-27T01:18:15.522-08:00grzechu warte...grzechu warte...Rafałhttps://www.blogger.com/profile/10416754902124439811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-67738301842739287592014-01-27T00:36:03.773-08:002014-01-27T00:36:03.773-08:00Wyobrażam sobie jak muszą bosko smakować:)Wyobrażam sobie jak muszą bosko smakować:)wiosenka27https://www.blogger.com/profile/06117699827368900765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-20068994597179768732014-01-27T00:16:08.320-08:002014-01-27T00:16:08.320-08:00Mam to samo w sumie. Zamiast rano skupić się na cz...Mam to samo w sumie. Zamiast rano skupić się na czymś pożytecznym to przeglądam blogi kulinarne ;)<br /><br />Co do ilości mleka, to tak. Też w 600-650ml(jeśli budynie są na 0,5l). Ze zwykłym śmietankowym jeśli będziesz robić to proponuję posiekać ze 100g gorzkiej czekolady i rozsypać na nim przed zwijaniem ciasta w roladę. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3024716375260634379.post-4948555856271821012014-01-27T00:06:52.260-08:002014-01-27T00:06:52.260-08:00budze się rano, wchodzę na Twój blog i widze jakie...budze się rano, wchodzę na Twój blog i widze jakies cudo smakowo-wygladowe!!! i zamiast zacząć pracowicie dzień to ja non stop zaprzątam sobie głowe kiedy znajde czas by te ślimaczki przyrzadzic.<br />ze 2 tyg. temu robiłam cynamon rollsy (bardzo je lubie) ale ta opcja z czekoladowym drozdzowym ciastem!!! tego jeszcze nie jadla ani nie robiłam. no i ten budyn pomarańczowy (jak dla mnie smakowe nowatorstwo)<br />czy jeśli bym go zamieniła (dla meza) na normalny waniliowy to tez 2 op rozpuscic w 600 ml mleka?Anonymousnoreply@blogger.com