Wiosenny klimat nastraja do wiosennych dań. Dziś propozycja dla tych co lubią grzyby.
Na świeże kurki trzeba jeszcze trochę poczekać, ale mam nadzieję, że w zeszłym roku zamroziliście kilka sztuk na właśnie takie sytuacje?
Składniki:
- porcja makaronu tagliatelle
- ok. 250g kurek
- 3-4 łyżki mascarpone
- 2 łyżki jogurtu
- łyżka masła
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek natki
- sól, biały pieprz
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć ok. 3-4 minut, aż się zeszkli. Dodać czosnek, sól, pieprz i kurki. Całość przesmażyć ok. 3 minut, a następnie dodać mascarpone i jogurt. Dobrze wymieszać aby nie było grudek.
Do sosu wrzucić ugotowany makaron i natkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz