23 kwi 2013

Tagliatelle z kurkami i sosem mascarpone


Wiosenny klimat nastraja do wiosennych dań. Dziś propozycja dla tych co lubią grzyby.
Na świeże kurki trzeba jeszcze trochę poczekać, ale mam nadzieję, że w zeszłym roku zamroziliście kilka sztuk na właśnie takie sytuacje? 


Składniki:
  • porcja makaronu tagliatelle
  • ok. 250g kurek
  • 3-4 łyżki mascarpone
  • 2 łyżki jogurtu
  • łyżka masła
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki
  • sól, biały pieprz


Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć ok. 3-4 minut, aż się zeszkli. Dodać czosnek, sól, pieprz i kurki. Całość przesmażyć ok. 3 minut, a następnie dodać mascarpone i jogurt. Dobrze wymieszać aby nie było grudek.
Do sosu wrzucić ugotowany makaron i natkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz