Dawno nie było żadnych babeczek, prawda? Już to nadrabiam i prezentuję dziś kokosowe cupcakes z kremem z jogurtu greckiego. :)
Babeczki
Składniki:
- 100g rozpuszczonego masła
- 1,5 szklanki mleka
- 1/3 szklanki mleka kokosowego
- 0,5 szklanki cukru
- 2 jaja
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Piekarnik rozgrzać do 180ºC, piec babeczki przez ok. 20-23 minuty, aż do suchego patyczka.
Krem jogurtowo-kokosowy
Składniki:
- 200g gęstego jogurtu greckiego
- 100g wiórek kokosowych
- 2-3 łyżki cukru
- łyżeczka żelatyny rozpuszczona w odrobinie wody
Krem rozsmarować za pomocą łyżki tworząc "kopułkę". Każdą z babeczek obsypać dodatkowo wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz