2 cze 2013

Razowy makaron z brązowymi pieczarkami, bazylią i twarogiem


Pochwała prostoty, szczególnie w tak upalne dni jakie nam serwuje pogoda ostatnio to jest to.
Nie wymaga stania przy garach całymi godzinami, a efekt bardzo zadowalający ;)



Składniki:
  • porcja makaronu pełnoziarnistego
  • sok z połowy cytryny
  • 300g brązowych pieczarek
  • garść liści bazylii lub mięty
  • łodyga selera naciowego
  • ząbek czosnku
  • twaróg 
  • sól, pieprz
Patelnię umożliwiającą smażenie beztłuszczowe dobrze rozgrzać, wrzucić pokrojone pieczarki, sok z cytryny(zapobiegnie on również ściemnieniu grzybów) czosnek, sól i pieprz. Mieszać, aż pieczarki nie puszczą wody.
Gdy większość płynu odparuje dodać pokrojonego selera, ugotowany al dente makaron i posiekane zioła.
Przed podaniem posypać pokruszonym twarogiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz