28 cze 2013

Kokosowe trufle z białej czekolady


Małe kokosowe przyjemności, kryjące w sobie niespodziankę w postaci migdała.
Takie rafaello z tym, że lepsze. ;)


Składniki:
  • 200g białej czekolady
  • 150ml śmietany 36%
  • 70g wiórków kokosowych
  • 50g masła
  • blanszowane migdały
  • wiórki kokosowe do obtoczenia
W rondelku zagotować śmietanę, zestawić z ognia. Dodać połamaną czekoladę oraz masło. Mieszać, aż do połączenia się składników. Dodać 70g wiórek kokosowych.
Masę wstawić do lodówki na ok. godzinę do jej stężenia. Rękoma zwilżonymi w wodzie formować kulki umieszczając z środku każdej po jednym migdale.
Gotowe trufle obtaczać w wiórkach kokosowych.

2 komentarze:

  1. Witaj Mateuszu, miło Cię poznać :) Piękne kokosanki. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. domowe zawsze lepsze! :)
    Robisz genialne zdjęcia, aż mam ochotę zawsze sięgać po twoje słodkości :)

    OdpowiedzUsuń