22 lip 2013

Desernik z czarnej porzeczki


Letni, bardzo szybki w przygotowaniu deser z czarnej porzeczki.
Owoce i ser wystarczy zmiksować, wyłożyć do pucharków, udekorować bitą śmietaną i już!


Składniki:
  • 350g czarnej porzeczki
  • 350g sera mascarpone lub innego kremowego
  • 4 łyżki cukru(lub do smaku)
  • sok z polowy cytryny
  • ok. 12 ciasteczek zbożowych
  • bita śmietana i czekoladowe wiórki do dekoracji
Porzeczkę, ser, cukier i sok z cytryny zmiksować na jednolity krem.
Na dno pucharków wyłożyć pokruszone ciastka, nałożyć krem porzeczkowy, udekorować bitą śmietaną i kawałkami czekolady.
Podawać schłodzony.


4 komentarze:

  1. Lubię takie proste i smaczne deserki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ cudowny ma kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham porzeczkowe desery, a ten jeszcze ślicznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Porzeczki *.* chcę je! :D
    p.s. Zatem zapraszam na tą karpatkę :D

    OdpowiedzUsuń