Przepis funkcjonujący u nas w domu chyba od zawsze.Jest prosty, ekspresowy, a ciastka wychodzą pyszne! :)
Małe, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku kokosowe kuleczki. Jeśli nigdy nie robiliście, czas to zmienić!
Składniki:
- 200g wiórek kokosowych
- 250g kleiku ryżowego
- 200g masła
- 2 jajka
- szklanka cukru
- szczypta cynamonu
Piec ok. 25-30 minut w 180ºC, aż do zrumienienia.
Smacznego!
Korzystam z identycznego przepisu ! Babcia ma go od daaawna ... zawsze wychodzą :)
OdpowiedzUsuńZ kleikiem ryżowym jeszcze nie próbowałam. Wyglądają niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńsuper! prezentują się bardzo okazale!
OdpowiedzUsuńmasz jakieś proporcje na ten kleik ryżowy? :)
OdpowiedzUsuńTo znaczy? 250g. ;)
Usuńtzn. jak go zrobić (proporcje mleka/wody do ryżu), ma być bardzo gęsty?
Usuńaaa... już rozumiem :) ten kleik ma być taki "suchy" :) nie musisz już odpowiadać :)
UsuńTak, suchy, w proszku. ;)
UsuńMam podobny przepis.Zawsze wychodzą bardzo dobre :) Tylko ja nie używam cynamonu, u mnie dzieci go nie lubią.
OdpowiedzUsuń