10 kwi 2013

Devolay z pancettą czyli Polski fusion


Chyba pozycja z którą większość z nas się spotkała przy niedzielnym lub świątecznym obiedzie.
Tym razem w lekko odmienionej wersji bo w środku znajduje się pancetta.


 Składniki:
  • 6 plastrów schabu
  • 6 plastrów dowolnego sera
  • 6 plastrów  pancetty
  • 1 papryka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • czerwona papryka
  • olej do smażenia


Paprykę i ogórki pokroić w słupki.

Schab rozbić na cienkie kotlety, doprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką. Na środku każdego ułożyć warzywa oraz plaster boczku i sera. Zwinąć w ciasną roladę(można spiąć wykałaczką, ale nie trzeba).
Gotowe roladki zanurzać w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej*.

Na patelni rozgrzać olej i układać na nim devolaye łączeniem do dołu, tak aby się zapiekły i nie rozwijały. Smażyć ok. 4 minut z każdej ze stron na złoty kolor.


* - do bułki można dodać starty parmezan lub inny twardy ser

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz