Chyba pozycja z którą większość z nas się spotkała przy niedzielnym lub świątecznym obiedzie.
Tym razem w lekko odmienionej wersji bo w środku znajduje się pancetta.
- 6 plastrów schabu
- 6 plastrów dowolnego sera
- 6 plastrów pancetty
- 1 papryka
- 3 ogórki konserwowe
- 2 jaja
- bułka tarta
- sól, pieprz
- czerwona papryka
- olej do smażenia
Paprykę i ogórki pokroić w słupki.
Schab rozbić na cienkie kotlety, doprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką. Na środku każdego ułożyć warzywa oraz plaster boczku i sera. Zwinąć w ciasną roladę(można spiąć wykałaczką, ale nie trzeba).
Gotowe roladki zanurzać w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej*.
Na patelni rozgrzać olej i układać na nim devolaye łączeniem do dołu, tak aby się zapiekły i nie rozwijały. Smażyć ok. 4 minut z każdej ze stron na złoty kolor.
* - do bułki można dodać starty parmezan lub inny twardy ser
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz