Pewnie pomyśleliście - eee, znów kasza? A, tak. Kasza jest zdrowa, zawiera dużo błonnika którego to zazwyczaj brakuje nam w codziennej diecie, do tego tak podana jest dietetyczną i bardzo smaczną propozycją obiadową, a jak wiadomo zbliża się lato i trzeba być w formie. :)
Składniki:
- 200g pokrojonej w cieniutkie plastry wołowiny - np. polędwicy lub z udźca
- porcja ugotowanej kaszy gryczanej
- mała szalotka drobno posiekana
- 5-6 młodych, zielonych szparagów pokrojonych na mniejsze części
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- ⅓ szklanki wody
- 1 łyżeczka cukru
- ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1cm drobno posiekanego imbiru
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz
Doprawić solą i pieprzem.
Do podania:
- pęczek szczypioru
- rzodkiewka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz