Łatwy i przyjemny przepis, w sam raz na dodatek do kawy albo herbaty. :)
Składniki:
- 300g mąki pszennej
- 150g mielonych migdałów
- 1/3 szklanki cukru
- 170g masła
- 2 jajka
- łyżeczka proszki do pieczenia
Dodać rozbełtane jajka i zagnieść gładkie, lekko klejące się ciasto, zawinąć je w folię, uformować w gruby(ok. 5cm szerokości) wałek, schłodzić ok. 3-4 godzin.
Schłodzone ciasto pokroić ostrym nożem na 0,5cm plastry, piec w 180ºC przez 11-12 minut, do zrumienienia się.
Całkowicie wystudzone ciasta udekorować rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego!
świetne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńCiasteczka na pewno pyszne. Chciałam też powiedzieć, że uwielbiam Twoje zdjęcia - są świetne! ;)
OdpowiedzUsuńZdjęcia bardzo zachęcają do ich zrobienia ! Czekolada i migdały super połączenie :)
OdpowiedzUsuńUwielbia je - idealne do maczania w kawie :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają Twoje zdjęcia ...jak to robisz ?
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń