Proste, a jakie smaczne! Czyli jak chyba każde połączenie bananów z czekoladą. Też uważacie je za wybitnie trafione? :)
Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 duże i dojrzałe banany rozgniecione na papkę
- 3 łyżki kakao
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- pół szklanki oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki cynamonu
Mąkę przesiać z kakao, cynamonem, proszkiem i sodą. Dodać cukier, oraz płyny. Całość krótko zmiksować lub za pomocą łyżki wymieszać tylko do połączenia się.
Papilotki wypełniać do 3/4 wysokości(jak widać na zdjęciach, ja przesadziłem i troszkę wylały się po za rant ;) ). Piec w 180ºC przez 20 minut(stan upieczenia polecam sprawdzić patyczkiem).
Gotowe całkowicie wystudzić na kratce, przyozdobić ulubionym kremem( u mnie mascarpone wymieszane z nutellą :) ).
Smacznego!
Zjawiskowe zdjęcia, pyszne przepisy !!!
OdpowiedzUsuńMateusz będę zaglądać z zachwytem :)
tak, to połączenie perfekcyjne!
OdpowiedzUsuńZdjęcia są po prostu boskie! Muffiny wyglądają bardzo elegancko w tych fioletowych papilotkach :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję przepisu w pierwszy wolny weekend, przysięgam!
Wyglądają super czekoladowo, ten ich środek...<3
OdpowiedzUsuńBanany i czekolada jak najbardziej ! One są dla siebie stworzone jak jabłko i cynamon ;)
OdpowiedzUsuńBanany i czekolada to genialne połączenie!
OdpowiedzUsuńAle chyba drobny błąd do tytułu się wkradł.
Faktycznie, dzięki. :)
UsuńBananowe to bardzo trudne słowo. :D
Wyszły CUDOWNE!!! a zapach powalający :D Na pewno pochwalę się fotką na Twoim fejsie :) Jedyna zmiana - zamiast kremu - polewa czekoladowa i nieco mniej cukru ♥
OdpowiedzUsuńA jakie są proporcje mascarpone i nutelli? Zabieram się za pieczenie :) Wyglądają cudnieeeeee
OdpowiedzUsuńNie mam proporcji. Robię na smak, że tak powiem :D
UsuńJedyne co jest ważne to to, żeby składniki były w temperaturze pokojowej, wtedy łatwiej się połączą.
Dziękuję :) Babeczki już pachną .... :)
Usuń