11 mar 2014

Palmiery


Ekspresowe ciastka. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, trochę cukru i cynamon. To wszystko.


Składniki:
  • opakowania ciasta francuskiego
  • pół szklanki cukru
  • łyżka cynamonu
 Ciasto posmarować odrobiną wody, posypać mieszanką cukru i cynamonu, zwinąć zaczynając równocześnie z obu stron tak aby spotkały się one po środku.
Pokroić w kromki o grubości ok. 1cm.
Piec na środkowej półce w 200ºC ok. 15 minut do zrumienienia się.*


* - swoje piekłem dłużej bo lubię jak są mocno skarmelizowane.... mmmm.... :)

4 komentarze:

  1. Bo minimalizm zawsze jest najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam je! i nigdy nie wiem, jak się wymawia ich nazwę;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale proste! Zrobię przy najbliższej okazji:)

    OdpowiedzUsuń